Annet (51 jaar)

Annet is bij Jeannette onder begeleiding gekomen in verband met I.B.S. (prikkelbare darmen) en een overgewicht van ruim 17 kg (ontstaan sinds de kinderen). Ze heeft al jaren I.B.S.-klachten: buikpijn, darmkrampen, misselijkheid, opgeblazen gevoel, wisselende stoelgang. Ze komt voor dieetadviezen i.v.m. haar darmklachten en wil ook meteen afvallen.

Twee jaar later vertelt Annet over wat ze bereikt heeft en hoe ze het ervaren heeft:

Een vastberaden besluit was voor mij het begin: “ik wil dit niet meer!” en ik zette de stap naar de diëtiste. Ik kreeg adviezen en handvaten voor het samenstellen van mijn voeding en ik had er al snel baat bij. Ik heb geen last meer van mijn darmen, geen buikpijn meer, mijn buik is helemaal rustig.
Ik ben in totaal ongeveer 20 kg afgevallen, van tevoren thuis al ongeveer 6 kg en de andere kilo’s via de diëtiste. Ik ben nu weer terug op het gewicht van voor de kinderen. Dit had ik alleen nooit gekund.
Ik heb in het begin veel gehad aan het bijhouden van een voedingsdagboek. Het hielp me dat ik gecontroleerd werd en dat ik hiermee ook mezelf kon controleren.
Minder eten went. Ik schepte graag 2x op, maar dat hoeft helemaal niet. Als ik in de verleiding kom om iets mee te nemen uit de supermarkt, zeg ik tegen mezelf: “nee Annet, niet pakken, doorlopen!”. Ik spreek mezelf steeds toe, dat doet niemand anders.
Ik was en ben nog steeds heel tevreden met mijn nieuwe eetpatroon. Ik mag genoeg eten, ben wel wat anders gaan eten, maar ik kom niks tekort. Ik moet wel opletten dat ik niet automatisch vanalles in mijn mond stop. Ik liep voorheen nogal eens naar de kelder…daar lag al het lekkers ….
Het was fijn om te leren wat je het beste kunt nemen. Dit geeft rust vanbinnen. Ik word niet meer wakker van het dromen over eten, daar werd ik ’s nachts ziek van. Dat is over.
Ik heb de tips over gezond eten ook doorgegeven aan mijn zoon, die op zichzelf woont. Hij at niet gezond en hij is er nu ook bewuster mee bezig. Het is dus ook positief geweest voor mijn zoon.
Ook ben ik bewust meer gaan lopen met de hond, dat moest een half uur per dag. Dat is nu wat minder geworden, maar ik doe het nog steeds regelmatig. Verder fiets ik veel en doe 1x per week fitness. Dat blijf ik doen.
Ik ben blij dat het er af is en ik wil niet meer dat het erbij komt, dat mag niet meer gebeuren. Ik weeg mezelf nu 1x per week en blijf het in de gaten houden. Het valt niet altijd mee en soms neem ik wel eens iets verkeerds of te veel. Maar ik roep mezelf weer terug. Dat lukt steeds goed en zo is het wel vol te houden.

Annet blijft op eigen verzoek onder begeleiding, zolang ze het nodig en prettig vindt, om het bereikte resultaat vast te houden.

Ardie van der Steen

  • Haviksdonk 21
  • Veghel, 5467 CR
  • 0413-342928

Jeannette van den Bogaard

  • Adres: Antoniusstraat 12
  • Keldonk, 5469 EW
  • 0413-213259

Developed & powered by System4 | Lees onze privacyverklaring