Voor mij geen dieet, maar gezond leven… (Joke, 53 jaar)

 

86 kg. en een BMI van 31,6. ….  hoog tijd om van al die overtollige kilo`s af te komen…..

Ik had al vele verschillende diëten gevolgd, maar ook ik had last van jojo-effect.

Nu dus maar hulp gaan zoeken bij een diëtiste en zo kwam ik bij Jeannette.

 

Samen bekeken we mijn eetgewoontes. Ik wist heel goed wat gezond was en wat niet (tja, al die diëten waren toch ook leerzaam). Met wat kleine aanpassingen zagen mijn ontbijten, lunches en avondeten er weer goed uit. Een groter probleem voor mij was het snacken ’s avonds en ook zag ik er tegenop dat ik mijn lekker wijntje op mijn buik zou kunnen schrijven.

Tot mijn stomme verbazing mocht ik iedere avond 1 besmeerde krentenbol eten om het snacken te voorkomen. En ja hoor, dat hielp goed. In het weekend mocht ik 4 wijntjes drinken en ik kon zelf beslissen of ik alle glazen op een avond dronk (dat deed ik bij een feestje) of de glazen over het weekend verdeelde. En sindsdien geniet ik van elk glaasje veel meer dan voorheen. Tijdens een feestje koos ik ervoor om of mee te doen met gebak of juist later op de avond wat lekkers te nemen. Heel vaak bleek dat ik doordat ik het mocht nemen, helemaal niet meer hoefde. Waar ik wel bewust afscheid van heb genomen zijn de chips en de pinda`s . Het is voor mij zo moeilijk om me te beheersen als ik dat eet, dus besloot ik dat, zoals ik dat noem “uit mijn systeem te halen”. Dat was wel effe moeilijk. Soms had ik onbewust al wat chips in mijn hand. Maar ook die behoefte verdween (net zoals dat 25 jaar geleden met roken ging) en nu is het niet meer moeilijk om eraf te blijven.

Ik sportte en wandelde al graag en door dit nog wat fanatieker te doen, verloor ik langzaamaan mijn overtollige kilo`s. En nu, 1 jaar later ben ik op een gezonde BMI en zit ik met mijn 69 kilo weer lekker in mijn lijf.

Voor mij dus geen dieet, maar  gewoon gezond leven !!

Joke (53 jaar)

Ardie van der Steen

  • Haviksdonk 21
  • Veghel, 5467 CR
  • 0413-342928

Jeannette van den Bogaard

  • Adres: Antoniusstraat 12
  • Keldonk, 5469 EW
  • 0413-213259

Developed & powered by System4 | Lees onze privacyverklaring