Het was een gezellige "Pure Verwennerij"-avond op 9 maart in 't Span in Keldonk waar wij als diëtisten aanwezig waren.

https://dietistenveghelerp.nl/wp-content/uploads/2018/03/Flyer_NL_Doet_9_maart_2018_voorkant.jpg

Jazeker ….. gezond eten en drinken is ook pure verwennerij voor lichaam en geest !

Het was leuk om de bezoekers ons zelfgemaakt fruitwater en gezonde hapjes te laten proeven. Er werd goed meegedaan aan het invullen van de mini-voedingsquiz en aan het raden van het suikergehalte van een grote pot druiven. We presenteerden 3 groepen dranken: dranken met 0% suiker, dranken met 4-6% suiker (middel-suiker) en dranken met hoog suikergehalte (10%). Dranken met 0% suiker en het fruitwater (natuurlijk zonder suiker) hebben vanuit voedingsoogpunt de voorkeur. Men kon allerlei brochures over gezonde voeding meennemen. We voerden gesprekjes en beantwoordden allerlei vragen. Het was fijn om op deze avond aanwezig te zijn!

Pure Verwennerij (16)

 

 

 

 

 

Pure Verwennerij (4)

 

 

 

 

Pure Verwennerij (1)

 

 

 

 

Mini-voedingsquiz

Van de 25 ingeleverde quiz-formulieren waren er 9 helemaal goed. Via trekking is de winnares geworden : Nellie Vissers-Verbakel. Klik hier voor de uitslag van de quiz : oplossing mini-voedingsquiz.

Raden maar : hoeveel gram (druiven-)suiker bevat deze pot druiven?

De juiste oplossing was : 255 gram (druiven-)suiker. Van de 13 ingeleverde oplossingen zat 1 persoon er het dichtste bij met 262 gram. De winnares is Cindy Paauwe. Klik hier voor de toelichting op de uitslag : oplossing (druiven-)suiker raden. We wilden hiermee aangeven dat druiven wel gezond zijn (als vers fruit zijnde) maar van nature een vrij hoog suikergehalte hebben. Door er onbewust veel van te eten, kun je ongemerkt veel suiker (en calorieën) binnenkrijgen.

Nellie en Cindy hebben allebei een gezond fruitpakket ontvangen met daarbij een waardebon van de Boerderijwinkel en de nieuwste uitgave van het Voedingsdagboek. Proficiat dames! En aan alle andere deelnemers: bedankt voor jullie deelname!

prijs mini quiz bijgesneden          prijs raden maar bijgesneden

 

Ardie van der Steen

  • Haviksdonk 21
  • Veghel, 5467 CR
  • 0413-342928

Jeannette van den Bogaard

  • Adres: Antoniusstraat 12
  • Keldonk, 5469 EW
  • 0413-213259

Developed & powered by System4 | Lees onze privacyverklaring