Zorgverzekering (2019)

https://dietistenveghelerp.nl/wp-content/uploads/2012/05/calpe-spanje-20-sept-24-sept-2015-251.jpg

Basisverzekering

Vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering heeft u recht op een vergoeding van 3 uur dieetadvisering per jaar. Hierbij is het wettelijk eigen risico van toepassing; dit bedraagt € 385,00 per jaar. De kosten van 3 uur dieetadvisering bedragen ca. € 180,00.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt géén eigen risico; voor hen zijn de 3 uur dieetadvisering altijd geheel kosteloos.

 

Heeft u diabetes, COPD of een aandoening die valt onder CVRM (Cardio Vasculair Risicomanagement) dan valt u mogelijk onder ketenzorg. Dan worden de kosten van dieetadvisering voor u vergoed door de ketenorganisatie; in onze regio is dat Zorggroep Synchroon. Het voordeel van vergoeding via ketenzorg is dat hiervoor geen eigen risico geldt. Uw huisarts bepaalt of u in de ketenzorg valt. Zie voor meer informatie onder tabblad “ketenzorg”.

Aanvullende verzekering

Vele zorgverzekeringen hebben een extra vergoeding voor dieetadvisering opgenomen in hun aanvullende pakketten. De vergoeding die wordt gegeven, verschilt per zorgverzekering. U heeft hier recht op als u de vergoeding vanuit de basisverzekering heeft opgebruikt. Hoeveel dit is, kunt u zien in uw eigen polis of informeer bij uw zorgverzekeraar. In de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars met de vergoeding van dieetadvisering in hun aanvullende verzekering:

Dieetadvies 2019 Zorgwijzer

Wij declareren de consulten rechtstreeks bij de zorgverzekering en ontvangen daarvoor het uurtarief, wat door de betreffende zorgverzekering is vastgesteld. Wij declareren alleen de directe tijd, d.w.z. de tijd die u bij ons in de spreekkamer bent. Dit is voor het eerste consult veelal 1 uur,  1¼ uur of 1½ uur; vervolgconsulten duren veelal 15 of 30 minuten of soms 45 minuten.
Wij houden u ervan op de hoogte hoe ver u met uw vergoeding bent.

Ardie van der Steen

  • Haviksdonk 21
  • Veghel, 5467 CR
  • 0413-342928

Jeannette van den Bogaard

  • Adres: Antoniusstraat 12
  • Keldonk, 5469 EW
  • 0413-213259

Developed & powered by System4 | Lees onze privacyverklaring